2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Pomazánka z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou stran a necháme chvíli vypotit. Pak kolečka osušíme ubrouskem a na pánvi na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, oloupaný a prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut. K tomu přidáme slupky zbavený lilek, dochutíme chilli, pepřem, citronovou šťávou a soli. Vše promícháme a mažeme na opečené tousty.


 


RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...