3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Pomazánka z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou stran a necháme chvíli vypotit. Pak kolečka osušíme ubrouskem a na pánvi na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, oloupaný a prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut. K tomu přidáme slupky zbavený lilek, dochutíme chilli, pepřem, citronovou šťávou a soli. Vše promícháme a mažeme na opečené tousty.


 


RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...